PLEDOARIE pentru PSIHOLOGIE!

Bună să vă fie inima!
Sunt Corina Marcu. Psiholog cu atestat de liberă practică în consiliere psihologică, detin formare in evaluarea si consilierea experientiala a copilului, adultului, cuplului si familiei (individuala si de grup). CV-ul meu prezinta ca bonus un master in Managementul Resurselor Umane, in cadrul Academiei de Studii Economice, plus o serie de alte cursuri si certificari in Managementul Schimbarii si Managementul de Proiect. 
In Romania, constat că, încă mai exista prejudecata conform careia a merge la psiholog echivaleaza cu a avea probleme psihice sau în termeni populari “a fi nebun/a”. Cred cu tarie ca profesionistii in domeniul psihologiei care fac parte din generatia mea si a celor care vor veni in viitor, au rolul primordial de a schimba aceasta mentalitate si de a determina publicul larg sa inteleaga necesitatea abordarii psihologice intr-un secol caracterizat de tulburari afective/mintale cauzate de un nivel de stres ridicat. Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, o persoană din patru persoane suferă în prezent de depresie la nivel mondial. Pentru anul 2020 de ani se estimează că diagnosticul de depresie va fi considerat al doilea in lume, după bolile cardiovasculare, OMS recomandând, ca terapie de primă linie, psihoterapia / consilierea psihologică. Studiile de specialitate indică tendinţe de creştere a frecvenţei tulburărilor depresive şi a tentativelor de suicid, a cazurilor de violenţă domestică, a consumului de droguri şi alcool. 

Iata de ce este atat de important ca oamenii sa constientizeze din timp ca exista strategii de preventie a afecțiunilor sufletești, ca exista remedii pentru problemele lor, ca exista persoane specializate care le pot oferi o oglinda obiectiva asupra scenariului lor de viata si ii pot indruma sa descopere noi solutii si noi perspective de abordare a situatiilor in care se afla. O modalitate sau un instrument prin care se poate reusi acest lucru o reprezinta mass-media, atâta vreme cât informarea se realizează în mod corect și etic. 

Perspectiva mea asupra viitorului este una care se centrează  pe procesul de dezvoltare personala și de prevenție/terapie a afecțiunilor sufletești, atât la nivel individual cât și la nivel colectiv.

Avand o experienta de public speaker (Workshop-uri/ Prelegeri susținute în cadrul mai multor evenimente precum Seri de lectura 121.ro, Conferința - Zilele Experientiale Romane-Societatea de Psihoterapie Experientială Română, Târgul de carte Gaudeamus, Body Mind Spirit Festival, Muzeul Taranului Roman- Eveniment cultural Suflet pereche de Dragobete, Interviuri Radio Lynx, Stiri TVR 2 - Reportaj Casa Ioana, Tonica TV, OLT TV Magazin, Trainer Dezvoltare personală  (soft skills) a sute de functionari publici din cadrul administrației  publice, etc.), doresc sa dezvolt interactiunea cu oamenii, atat in cadrul acestor aparitii destinate grupurilor tinta restranse si private, cat si la un nivel mai larg care sa conduca la o constientizare publica asupra starii de “wellness” a oamenilor de toate varstele si asupra dezvoltarii lor personale. Blog-ul de față reprezintă un demers în acest sens . 
Publicatii: “IUBIREA, dincolo de luna de miere…”, Editura SPER, 2012, lansată oficial in cadrul Conferintei Internationale de Psihoterpie Experientiala in luna februarie 2012. Va invit sa o cititi cu mare drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te invit să îți exprimi opinia referitoare la articolul citit prin postarea unui comentariu aici.